/>

fredag den 13. april 2007

De raske heste!




Det er ikke alle børn der har lige gode vilkår når det gælder plads og rekvisitter til udfoldelse af leg.


På skolen hvor "min" børnehave ligger er der f.eks. ikke nogen reel legeplads og heller ikke særlig meget ting, der kan bruges til at lege med, hvilket begrænser børnene en del.


Siden jeg startede i praktikken har de leget meget "hest" med hula-hop ringe, hvor den ene er hesten og løber med ringen om maven, mens den anden er rytter og løber med et fast tag i ringen. Men det er ikke så hensigtsmæssigt, for falder de, så slår de sig.


Derfor besluttede jeg mig for at gå hjem og finde nogle gamle strømper, jeg købte fire små kæpe, noget vat og noget garn og sammen med børnene har vi nu endelig fået 4 heste i "stalden" Det er ren lykke:)
(af hensyn til privacy har drengene i denne anledning fået store høje hatte på!)
Det er interesssant at observere hvordan legen pludselig tager form på en anden måde.
Det at vi har taget udgangspunkt og videreudviklet en leg, som børnen allerede selv havde skabt har gjort at den kreative spænding har været øget og det at børnene selv har medindflydelse på udarbejdelsen af hestene gør måske bare legen ekstra god og interessant.

I dag sagde jeg til fire af drenge, at de nu var riddere og jeg var dronningen på slottet. De skulle ride ud i skoven og jage en flok soldater væk og så skulle de komme hjem med en god grill-kylling så vi kunne få noget at spise.
Drengene løb rundt med hestene og var fuldstændig opslugte af legen og det var rigtig herligt. Det endte med at én fandt et stort blad som vi legede var en due og en kom med noget græs som var salat. Vi legede at vi grillede duen på et bål og vi havde det rigtig hyggeligt, indtil ridderne blev enige om, at de måtte videre.
A, på den grå hest, faldt pludselig om...han var blevet ramt af de onde soldater. Men vi var så heldige at to prinsesser (to af pigerne, selvfølgelig) var lige i nærheden. Den ene af pigerne gav A et kys i panden (som i tornerose, som de har lavet som teater sidste år) og så vågnede han op igen. Hvilket selvfølgelig gav domino effekt og flere af ridderne faldt om :) En skøn dag!