/>

torsdag den 18. januar 2007

Første møde med "la maestra" og "i bambini"

I dag har jeg været på et lille forbesøg nede i børnehaven, hos "la maestra", lærerinden R, som skal fungere som min vejleder under min praktik og alle de kære små "Bambini".
Da jeg kom havde de travlt med at lave deres opgaver færdige. De er ved at lære at skrive bogstaver. Så de sad alle rundt om et lille bord.
R sagde at mange var hjemme med feber. Normalt ville der være 20 børn, men idag var der kun 11.
Jeg spurgte børnene hvad de lavede. "studere" var deres svar. "åhh tak skal du have", tænkte jeg, "leger de slet ikke?"
Men R fortalte at hos hende leger børnene. De kommer kl 8.15 om morgnen, hvorefter de laver opgaver i cirka halvanden time og derefter er der tid til at spise og lege. Dagen slutter ved 13-tiden, hvor børnene bliver hentet af deres forældre.
Det er mit indtryk af R, at hun er meget åben og forventningsfuld i forhold til at jeg skal i praktik i børnehaven. Hun kommer meget i Schweiz og siger at deres børnehaver er BELLISSIMI og hun ville ønske at forholdene var anderledes på Sicilien. Hun er omkring min egen alder og virker meget åben for dialog, så jeg er meget positiv og glæder mig utrolig meget til at starte. Jeg er sikker på, at jeg vil få mange nye indtryk og kan lære noget om, hvordan man også kan gå i børnehave...